JimFoto

Door Jimmy Peeters

1 Oktober 2022

Alles weg...

Het was begin juni. Ik kwam net terug van een 5-daags muziekfestival waar ik veel foto's heb kunnen maken. Al die foto's gaan op een apparte server.
Maar... Door een probleem op mijn NAS (Network Attached Storage), ben ik momenteel AL mijn foto's kwijt.
Ik heb een backup van mijn originele RAW-foto's tot en met 15 april 2022, maar door een probleem met de backup is die daarna gestopt. En je kent dat: ik zal dat kleine werkje wel eens nakijken, maar nu niet. Het zou me verwonderen dat er net nu iets zou gebeuren.
En toch gebeurde het. De folder met foto's is gedeeld over het netwerk. Ik wou echter de folder niet meer delen, daar er problemen mee waren. Maar door de folder niet meer te delen, verdween deze met alle inhoud. 
In een windows-omgeving blijft de map en alle data staan als je de "deling" weghaalt, maar niet op een Synology.
Ik heb de harde schijven naar een datarecuperatiebedrijf gestuurd, waar ze 4 weken zouden blijven om alle data te recupereren. Na 4 weken kreeg ik berichtdat er ongeveer 13.000 foto's zouden teruggevonden zijn. 13.000 van de 100.000 die ik eigenlijk kwijt ben. Ik meld dit en men stuurt me de "thumbnails" door (miniatuurweergaves van de bestanden), zodat ik al eens kan nakijken. Ik krijg dan 4000 thumbnails door...

Daar was ik niet gelukkig mee en heb dat gemeld. Dus ging men het dossier terug openen om nog eens te kijken wat ze konden terugvinden. Omdat ik ook zei dat ze maar een fractie van de verloren bestanden konden terugvinden, ik dan ook maar een fractie van het factuur zou betalen, vonden ze ineens meer dan 54.000 bestanden. Enkel foto's. Maar ik moest weer vragen of ze geen filmpjes konden terugvinden of Photoshopbestanden.
Na uiteindelijk 8 weken op mijn harde schijven en bestanden moeten te wachten, liet ik dan maar alles terugkomen. Nu moet ik nog meer dan 54.000 foto's en filmpjes nakijken en terug op de server plaatsen. Werk aan de winkel dus.

28 Juni 2022

2 jaar fotozoektochten

We spreken begin 2020, Covid-19 doet zijn opgang. Er worden ons regels opgelegd en we moeten binnen blijven. Sporten mag, maar binnen een straal van 10 kilometer. En dan was er een zekere Luc Vander Elst, een journalist van in de 60. Hij maakte in 2020 een boekje met 10 wandelzoektochten om de mensen aan het wandelen te krijgen in eigen streek. 10 wandelzoektochten tussen Leuven, Mechelen en Brussel. Elke wandeling bracht ons naar een gemeente in de buurt. Samen met de wegwijzer die in het boekje stond, mochten we op zoek naar antwoorden op een aantal vragen en mochten we fotootjes zoeken die tijdens de route gemaakt werden. 40 vragen en foto’s per tocht.

Meer foto's in de albums "Wandelingen" en "Fotozoektochten"

24 November 2021

De herfst, paddestoelen dus

Het is weer herfst. En wanneer het herfst is, zijn er weer paddestoelen. In alle vormen en maten. Grote, kleine, enkelingen, in groep, in een cirkel. Er een foto van nemen, mag. Maar je mag ze niet plukken, laat staan ze opeten. Geniet van hun pracht want ze zijn nuttig. Ze leven van afgestorven materiaal en ruimen dus eigenlijk de natuur op.

Meer foto's in het album "Natuur"

20 Juni 2021

Klaprozen in bloei

Het is de tijd van de klaprozen. Overal duiken ze op. In de velden, tussen het graan, in de bermen, zelfs hier en daar wurmen ze zich tussen de stoeptegels door, tegen de gevel van een huis.
Ze lijken zeer kwetsbaar door hun tengere stengel, maar het zijn echte doorzetters.

Klaprozen waren de eerste bloemen die terug begonnen te groeien op de stukgebombardeerde velden tijdens de Eerste Wereldoorlog. De klaproos staat dan ook symbool voor troost en dodenherdenking doordat de velden in Noord-Frankrijk en België rood kleurden van de klaprozen.

Meer foto's in het album "Natuur"